Банско иска подкрепа от държавата за световната ски купа

08-11-2019           

Община Банско изпрати писмо до министърът на туризма Николина  Ангелкова с искане за помощ за провеждане на Световната купа по ски.

Световната ски купа в Банско е най-голямото спортно събтие в България за 2020 г. 24 телевизии ще отразяват пряко и на запис състезанията, като телевизионната адутория ще надхвърли 500 млн. зрители по цял свят. В двата дни състезанията от Банско ще се излъчват на живо по 90 минути, а това е уникална реклама за България, която изчеслена в пари струва милиони евро.

В писмото се казва, че през последните години Министерство на туризма по неизвестни причини пропуска да подкрепи уникални събития като Световната купа в Банско,която е единственото спортно събитие, което в реално време показва пред целия свят България от най-добрата й страна. Това е единственият спорт, който кара десетки хиляди туристи ежегодно да посещават страната ни.

От Община Банско се надяват тази година Министерството на трузима да подкрепи подобаващо организацията на световната купа по ски, както ще го направи и самата община.

Ето и самото писмо


Анкета

Ще изкара ли мандата си правителството Борисов 3?


       Виж резултатите

Copyright 2014-2020 Скандал. Всички права запазени.