Бивш съветник на Тръмп признат за виновен в лъжесвидетелство пред Конгреса

15-11-2019           

Съдебното жури призна Роджър Стоун - бивши съветник на американския президент Доналд Тръмп, за виновен по всички седем обвинения във връзка с дело за неверни показания пред Конгреса, това съобщава телевизия „Fox News”. 

Стоун е обвинен за лъжесвидетелстване под клетва и възпрепятстване на разследването на Конгреса. Той беше обвинен в предоставянето на неверни данни пред Комитета за разузнаване относно негови контакти с WikiLeaks, в препятстване на разследването относно руската намеса в президентските избори през 2016 г. и за подправяне на свидетелски показания.

Изпълнението на присъдата е насрочено за 6 февруари 2020 г. Президентът Тръмп протестира срещу това няколко минути след обявяването на решението.

Той обвини съда в двойни стандарти, тъй като осъжда на много години, а в същото време оставя безнаказани лъжите на други високопоставени американци.

Обвинението срещу Стоун беше повдигнато през януари като част от разследването на за руска намеса по време на президентската кампанията през 2016 г.


Анкета

Ще си купите ли елха за Коледа?


       Виж резултатите

Copyright 2014-2019 Скандал. Всички права запазени.