Четири фирми кандидатстват за рехабилитация на отсечка от път Берковица - Монтана

14-01-2020           

Четири са отворените оферти в тръжната процедура за избор на изпълнител на рехабилитацията на 7 км от второкласния път II-81 Костинброд - Берковица - Монтана – от 94-ти до 101-ви км в област Монтана, съобщи Агенция „Пътна инфраструктура“.

Проектът ще се финансира от Европейския съюз по програмата за развитие на граничните зони „Интеррег V-A Румъния-България 2014-2020“, чрез Европейския фонд за регионално развитие. Индикативната стойност на строително-монтажните работи е над 5,549 млн. лева без ДДС.

Отворените оферти са на: „Хидро- вод строй“ ДЗЗД, с участници: „ВДХ“ АД и „Хидрострой“ АД; „Грома Холд“ ЕООД; „Пътинженеринг - М“ АД; „Трейс груп холд“ АД.

Началото на обекта е при 94-ти км след с. Благово в посока Монтана, а краят – при 101-ви км в Северната промишлена зона на Монтана, при пътния възел с обходния път на града.

С изпълнението на проекта ще се възстановят технико-експлоатационните характеристики на отсечката, като се осигури оптимална скорост на движение и повишаване безопасността на движение.

Предвижда се полагане на нова асфалтова настилка, разширяване на пътното платно в стеснените участъци до достигане на габарита на пътя.

Ще бъде укрепен участък от 120 м със свлачищен процес при 95-ти км, в непосредствена близост до язовир „Чернила“.

Основно ще се ремонтира и моста при 98-ми км над река Огоста и жп надлеза при км 100, с дължина 64 м.   

Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 12 месеца./investor.bg


Анкета

Ще изкара ли мандата си правителството Борисов 3?


       Виж резултатите

Copyright 2014-2020 Скандал. Всички права запазени.