Феновете на Ботев Пловдив правят утре автошествие до София срещу Георги Самуилов

02-12-2019           

Шествие до София с автомобили и автобуси ще организират фенове на "Ботев" (Пд) на 3 декември. Тогава тимът им гостува срещу "Славия" в 1/8-финал за Купата на България, но привържениците ще използват повода, за да привлекат внимание към каузата си, свързана със ст. "Христо Ботев". Те протестират, след като отново бе спряно строителството на стадиона. Феновете също така са категорично против идеята на собственика на футболния клуб Георги Самуилов да бъде прекратена концесията за съоръжението, след което да бъде създадено смесено дружество с държавата за дострояване и по-нататъшно ползване на "Христо Ботев".
След като феновете на тима вече направиха среща, на която се обявиха срещу отделянето на стадиона от клуба, те пристъпиха и към действия. След победата с 2:0 над "Етър" в понеделник вечер над 70 автомобила направиха протестно шествие през града към "Христо Ботев" и пред строежа се събраха близо 1000 привърженици, които блокираха за известно време булевард "Източен". Те скандираха "Искаме си Колежа (б.ред. - така е известен сред тях "Христо Ботев")", а също "Колежа или смърт" и "Стига лъжи".
След протеста от фенската организация "Сдружение ПФК "Ботев" вчера иронично се обърнаха към кмета на Пловдив Здравко Димитров с въпроса "Движението все още ли е по-голям приоритет от "Колежа"?" Повод за заяждането им станаха думи на Димитров пред събрали се на протест пред общината фенове, на които кметът заяви, че Пловдив има други приоритети, извън стадиона - като движението в града и построяването на нов басейн. Иначе след победата над "Етър" тимът на "Ботев" се качи на 9-о място в класирането, след като в един момент бе дори предпоследен. Футболистите отдадоха възхода най-вече на новия треньор Ферарио Спасов. Капитанът Лъчезар Балтанов, който отбеляза и двата гола, заяви: "Показваме постоянство в последните мачове и една от причините е треньорът Ферарио Спасов.
Усещаме, че има доверие в нас и това ни помага най-вече в психологически план." Александър Тонев допълни: "Както ние, така и зрителите усещат промяната от идването на Ферарио Спасов".
Самият Спасов ще пропусне гостуването срещу "Царско село" в събота заради наказание, тъй като бе изгонен в 79-ата мин. срещу "Етър" за бурна реакция срещу съдийството./Сега


Анкета

Ще си купите ли елха за Коледа?


       Виж резултатите

Copyright 2014-2019 Скандал. Всички права запазени.