Мартин Скорсезе: Моля Ви, моля Ви, не гледайте „Ирландеца“ на телефоните си

03-12-2019           

Мартин Скорсезе призова зрителите да не гледат „Ирландеца“, или който и да е друг филм, на телефоните си. Режисьорът отправи молбата си в интервю пред критика Питър Травърс за списание „Ролинг Стоун“.

„Ако някога искате да гледате моите филми, или други филми, аз бих препоръчал – моля Ви, моля Ви, не ги гледайте на телефон, моля Ви. [Поне на] iPad, може би голям iPad“, каза режисьорът.

След като бе пуснат в избрани киносалони преди 3 седмици (и продължава да има прожекции), „Ирландеца“ бе качен в „Нетфликс“ на 28 ноември. От компанията нямат практика да дават информация за броя на зрителите или боксофис резултати, но се очаква и двете цифри да са високи.

В социалните мрежи потребителите се разделиха на две – тези, които настояват, че филмът с Робърт де Ниро, Ал Пачино и Джо Пеши е за голям екран, и други, които нямат нищо против малкия формат – някои вече споделиха, че са го гледали на екраните на смарт часовниците си.

Междувременно, някои предложиха как дългата 3 часа и половина продукция може да бъде разделена на 4 части и да се гледа като минисериал. Първи епизод би продължил до 49-ата минута, когато Джими Хофа (Ал Пачино) затваря телефона. Втора серия би се разпростряла до 1 ч. и 40 мин., третата – до 2 ч. и 47 мин. и остава по-малко от час за последната.

Този формат не бе одобрен от Скорсезе, пред „Ентъртейнмънт Уийкли“ той споделя, че „смисълът на този филм е натрупването на детайли“. Независимо от дължината обаче, Скорсезе получи едни от най-ласкавите ревюта за цялата си кариера, критиците определят филма за „по-добрата версия на „Лоши момчета“.

Разбира се, има и негативни отзиви – най-вече заради малкото екранно време за женските персонажи, особено Ана Пакуин, която играе голямата дъщеря на Франк, героя на Де Ниро. В своите 10 минути на екран тя има едва 7 думи, но пред „USA Today“ Де Ниро защити решението на сценариста, тъй като именно мълчанието било заложено в смисъла на персонажа.

Критика Скорсезе си навлече и от феновете на „Марвел“ и „Ди Си“ със своя коментар пред „Емпайър“ от преди два месеца, че супергеройските филми „не са кино“.


Анкета

Ще си купите ли елха за Коледа?


       Виж резултатите

Copyright 2014-2019 Скандал. Всички права запазени.