Нападателят от „Лондон Бридж“ e осъждан за тероризъм

30-11-2019           

Полицията установи самоличността на нападателя от „Лондон Бридж“. Това е 28-годишният Усман Хан, който е бивш затворник и е осъждан за тероризъм, съобщава Би Би Си.

Той бил освободен от затвора преди една година, след като се съгласил да носи електронен чип, който да показва движението му във всеки един момент.

Местната полиция обясни, че нападението е започнало в Риболовната зала в северната част на моста, където се провеждало събитие, в което взел участие и Усман Хан.

Той беше убит от полицията снощи. Властите на Острова определиха нападението като терористичен акт. При него загинаха двама души, а трима бяха ранени. Органите на реда все още идентифицират жертвите.

Премиерът Борис Джонсън определи като грешка факта, че "опасни престъпници могат да излизат предсрочно от затвора". "Трябва да се откажем от този навик и да налагаме подходящите присъди на опасни престъпници, особено на терористи", добави премиерът.

Генералният секретар на Интерпол Юрген Щок междувременно заяви, че организацията е готова да предостави на британските власти всякаква помощ свързана с терористичното нападение.

Щок заяви снощи в Twitter, че мисли за жертвите на атентата и съчувства на семействата им. Генералният секретар на Интерпол изрази признателност "за бързите действия на тези, които реагираха първи и за смелостта, проявена от представители на обществеността".

 


Copyright 2014-2020 Скандал. Всички права запазени.