Путин и Ердоган обсъдиха „Турски поток”

10-11-2019           

Руският президент Владимир Путин и турският президент Реджеп Тайип Ердоган оцениха положително изпълнението на съвместни проекти в енергийния и военно-техническия сектор.

Двамата отбелязаха, че проектът „Турски поток” ще бъде въведен в експлоатация до края на 2019 г., това съобщи пресслужбата на Кремъл, цитирана от РИА Новости.

"Проведе се задълбочено обсъждане на ключови аспекти на руско-турските отношения. Положителна оценка беше дадена за продължаващото развитие на многостранно двустранно сътрудничество, по-специално изпълнението на стратегически проекти в енергийния сектор и военно-техническата сфера. Отбелязано беше със задоволство, че тръбопроводът „Турски поток” ще бъде въведен в експлоатация в края на декември." се казва в официалното съобщение.

Проектът "Турски поток" включва изграждането на газопровод, състоящ се от две линии с капацитет 15,75 милиарда кубически метра всяка.

Първата линия е предназначена за доставка на руски газ за турските потребители, втората - за доставка на газ за страни от Южна и Югоизточна Европа.


Анкета

Ще си купите ли елха за Коледа?


       Виж резултатите

Copyright 2014-2019 Скандал. Всички права запазени.