Новини

СОС одобри план-сметката на общината за тази година

   
СОС одобри план-сметката на общината за тази година

Столичният общински съвет одобри план-сметката на общината за тази година. С 45 гласа “за” общинските съветници от ПП-ДБ-СС, ГЕРБ-СДС, “Синя София” и независимите кандидати приеха основният финансов документ, предложен от екипа на кмета Васил Терзиев. Против гласуваха 15 общински съветници - от БСП, „Възраждане”, ИТН и ВМРО.

Заложените пари са над 2,5 млрд. лева. 

В план-сметката са включени предложения както на граждани (от обществените обсъждания), така и на всички партии от Общинския съвет и независимите му членове. 

Предложението на екипа на столичния кмет Васил Терзиев е увеличение с 58.9 млн. лева. Тези средства ще бъдат използвани в секторите здравеопазване, сигурност, транспорт и др.

„Точно преди два месеца внесохме първото си предложение за бюджет. Това го превръща в най-обсъждания и разглеждан бюджет на София и е знак, че всички са положили усилия да защитят по възможно най-добрия начин интереса на софиянци, както го разбират”, каза Терзиев.

„В Капиталовата програма, в ремонтите и в инвестициите ще видите съвпадение над 95% с бюджета „Фандъкова", който ние подкрепихме през септември. Надявам се да не използват този подход и за друго”, коментира общинският съветник от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев.

„Разбира се, че няма да подкрепим бюджета. Както и колегите казаха, той е плах и неамбициозен. Но най-странното е, че те казаха, че имат 90% припокриване. Това, което ние говорихме и на групата на ГЕРБ, докато бяха управляващи. Всъщност и техните бюджети бяха неамбициозни и не са решили нито един хроничен проблем в града”, подчерта общинският съветник от БСП Иван Таков.

„Ще бъде гласуван, надяваме се, един уникален бюджет. Неслучайно използвам тази дума, защото той е рекорден за София. Никога до този момент не е бил в такъв размер. За първи път имаме толкава демократичен бюджет”, коментира Борис Бонев.


Анкета

Зависи ли как ще гласувате от предизборната кампания на кандидатите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14