Икономика

Кметът на Варна разгледа фермерското изложение

   
Кметът на Варна разгледа фермерското изложение

Кметът на Варна Благомир Коцев заедно с председателя на Български фермерски съюз Георги Стоянов откриха изложението на местни млечни и фермерски продукти във Варна, което се провежда на 5 и 6 април 2024 г. в градинката между бул. Сливница и Археологически музей – Варна. Двамата разгледаха изложението и опитаха продуктите на земеделските производители. Освен това разговаряха с тях за проблемите и по какъв начин може да им се помага.

„Инициативата е много добра и Община Варна подкрепяме директната реализация на фермерските продукти до българските потребители“, заяви Благомир Коцев. Председателят на БФС Георги Стоянов допълни, че предвиждат да се правят подобни изложения и в бъдеще.

В събитието във Варна участват регистрирани земеделски производители, както и малки и средни предприятия, занимаващи се с преработка. Изложенията на БФС се осъществяват с подкрепата на Министерство на земеделието и Държавен фонд „Земеделие“.

Участниците имат възможност да обменят опит и познания, да осъществят контакти един с друг и да засилят сътрудничеството помежду си. Посредством изложенията от Български фермерски съюз се надяваме да засилим интереса към земеделските дейности на по-широк кръг от хора, както и да привлечем младото население към тях, подчерта още Георги Стоянов.

 


Анкета

Зависи ли как ще гласувате от предизборната кампания на кандидатите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14