Шоу

Рачков прости на брат си

   
Рачков прости на брат си

Водещият на „Като две капки вода” Димитър Рачков повдигна с неочакван жест завесата върху личния си живот и показа майка си Станка в публиката на шоуто. Родителката на актьора седеше на първия ред заедно с двете си племеннички, на които чичото обърка имената, като първо честити рождения ден на Елена, а пък ce оказа, че празник има Симона. И това е не само заради вълнението, но и защото племенниците на Димитър Рамков са цели четири, докато той има само един наследник, който носи неговото име, пише "Минаха години".

По-малкият му брат Петър е многодетен татко, но това не му пречи все да е в окото на скандала. През март 2021 г. той бе осъден на година и три месеца, след като се призна за виновен в притежание на наркотици. През март същата година бе задържан след преследване с полицейска кола по пътя от Бургас към Средец. Той изхвърли наркотиците, удари патрулката, която го гони, а при арестуването му се оказа, че шофира без книжка. Заради непрекъснатите проблеми със закона на Петър баща му бай Минко се поболял, но след подходящо лечение в София, отново е на крака. Преди години обаче той почти не можеше да се движи, а грижите за него пое жена му Станка.

Братът на комика има един брак зад гърба - от 2006 г., а жена му Димитрина била страшна красавица, твърдят бургазлии. Тя обаче бързо поискала развод заради залитането му към хазарта. Сега Петър живее с друга жена - майката на двамата му сина, казва се Златина. Явно освен по гонки с полицията, Петър си пада и по тънката част, щом е успял да създаде цели четири деца, одумват го отстрани. Брат му никога не бе споменавал многобройните си племенници, преди да покаже две от тях в „Капките”. Това е жест и към баща им Петър, който след престоя в затвора реши да влезе в правия път и дори се записа като студент в Бургаския свободен университет, докато продължава работа във фирма за доставка на храни. Рачков очевидно е простил на черната овца в семейството си, и то по настояване на майка си.

Станка е доста по-известна от 83-годишния си съпруг, който не обича да се хвали с прочутия си син и никога не е давал интервюта. Майката на артиста обаче често гостуваше на Димитър в телевизионните студия на „Като две капки вода“ и „Господари на ефира“. Комикът се грижи царски за родителите си, на които построи огромна къща в Твърдица - мястото, където е израснал. Двамата възрастни от години предпочитат тихото градче пред шумния и пренаселен Бургас, където живееха, докато не се пенсионираха.

Станка и Минко обитават двуетажна вила с четири спални и тераси, вдигната върху наследствени земи на майката на телевизионера в Твърдица, Сливенско. Тя обичала да се грижи за прекрасната градина, докато Минко предпочитал да си почива пред камината в огромния хол. Рачков е категоричен, че благодарение на тях имал щастливо детство, въпреки че си падал малко „темерут“.

„Аз съм бил едно обичано, добре гледано дете, на което обръщаха внимание. Бях и много изслушвано дете. Никога моите родители не са ме ограничавали, не сами налагали да правя това или онова. Смятам това за много ценно и се опитвам по същия начин да се държа и с моя син. Не искам да го ограничавам в нищо, смятам, че той трябва да си избере с какво да се занимава. Аз не съм от тези родители, които възхваляват децата си“, обяснява водещият.


Анкета

Зависи ли как ще гласувате от предизборната кампания на кандидатите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14