Спорт

Марица уволни треньора два дни след спечелената титла

   
Марица уволни треньора два дни след спечелената титла

Борислав Крачанов вече не е старши треньор на шампиона на България по волейбол при жените Марица (Пловдив), съобщи marica.bg. Два дни, след като спечелиха рекордната десета шампионска титла "жълто-сините" смениха наставника, като начело на отбора застава турчинът Ахметджан Ершимшек.

Оповестяването на новината обаче вкара клуба в конфузна ситуация, тъй като досегашният треньор Борислав Крачанов не беше наясно със ситуацията. Новината му бе съобщена "на пожар" по време на клубното парти по спечелването на титлата в бутиковия хотел The Emporium Plovdiv.

Шефовете на Марица не бяха съобщили на Крачанов за смяната, но колеги я пуснаха във виртуалното, позовавайки се на източници от Турция.
И така, 29-годишният Борислав Крачанов приключи с одисеята си като треньор на Марица. С него отборът не надскочи себе си в Шампионска лига, но причината е и в по-занижената селекция в сравнение с предишните години.

Начело на Марица застава Ахметджан Ершимшек, който е част от техническия екип на турския Вакъфбанк Ахметджан е бил и в щабовете на националните тимове на Турция и Сърбия, като има участие на Олимпиадата в Токио 2020.

Той досега не е бил старши треньор, което означава, че в Марица продължават да школуват повече щаба си отколкото талантливото поколение, което имат. Засега нивото на отбора от година на година става все по-ниско.