Новини

Столичната община иска спортни имоти в три района

   
Столичната община иска спортни имоти в три района
  google

Имоти от три столични района да бъдат ползвани от Общината за разширяване на спортната инфраструктура. Идеята е местната власт да придобие безвъзмездно от държавата правото на собственост върху недвижими имоти в район „Подуяне“, „Красна поляна“ и „Средец“.

Предложението ще бъде разгледано на заседанието на Столичния общински съвет в четвъртък. То е внесено от кмета на Столичната община Васил Терзиев, председателя на Столичния общински съвет Цветомир Петров, съвместно с председателите на комисиите по спорт и икономика – Димитър Шалъфов и Прошко Прошков.

Имотите са стадиони, сгради и други спортни обекти. Това са спортен комплекс „Герена“, стадион „Георги Аспарухов“, стадион „Септември“, стадион „Юнак“. Целта е трайно да се покрият обществените потребности от местно значение за създаване на условия за активно спортуване на деца и младежи в съвременна и мотивираща спортна среда.

Днес докладът получи одобрението на ресорните комисии. Ако бъде гласуван и на заседанието на СОС, Кметът на Столичната община трябва да предприеме всички последващи действия за придобиването на имотите.