Шоу

Хитър трик как да сварим великденските яйца, без да се напукат

   
Хитър трик как да сварим великденските яйца, без да се напукат

Наближава голямото варене на яйца, които след това да украсите за великденските празници. Тази част от подготовката е любима за малки и големи.

Днес обаче ще споделим един трик, благодарение на който всички яйца ще останат здрави в тенджерата и нито едно няма да се пропука. Накрая ще боядисате точно толкова, колкото по-рано сте били планирали.
Едно от основните правила е яйцата, които планирате да варите, да са били няколко минути на стайна температура, а не директно извадени от хладилника. Задължително се придържайте към това, в противен случай няма как да ви гарантираме здрави черупки на финала.

Преди да подредите яйцата в тенджерата, покрийте дъното на съда с кухненска кърпа. Това всъщност е трика, за който споменахме още в началото на статията. Върху кухненската кърпа подредете яйцата, като се стараете да не се застъпват едно с друго, за да не се удрят, когато водата заври.

Ако сте решили да варите по-голямо количество яйца, направете два реда, а между тях сложете още една кухненска кърпа, пише actualno.com. Така ще предпазите яйцата и накрая всички ще са здрави и готови да се потопят в цветните бои. Ако послушате нашия съвет, очакванията ви ще бъдат оправдани.