Анализи

Пеевски: Служебното правителство да отмени решението за частната детска болница

   
Пеевски: Служебното правителство да отмени решението за частната детска болница

Призовавам служебното правителство незабавно да отмени решението си за изграждане на частна детска болница, взето във вторник. Това написа председателят на ДПС Делян Пеевски в официалната фейсбук страница на партията. 

"Недопустимо е държавата да абдикира от главната си отговорност - опазване на здравето и живота на децата. Още по-недопустимо е да се създават разделителни линии и противопоставяне днес, когато повече от всякога се нуждаем от обединение", коментира той.

По думите му българските граждани трябва да научат кой подведе Министерски съвет да вземе подобно решение и чии лобистки интереси обслужи. "Хората трябва да знаят защо и как се вземат решенията, които засягат най-ценния капитал за бъдещето на страната - нашите деца", обясни Пеевски. 

Съгласно представената проектна документация, инвеститорът „Търговска лига - Глобален аптечен център" АД има намерение да създаде лечебно заведение за болнична помощ „Многопрофилна болница за активно лечение „Мама и Аз", което ще осъществява на територията на София, казват от кабинета. С оглед на представената по законосъобразния ред информация, Министерски съвет реши да одобри създаването на „Многопрофилна болница за активно лечение „Мама и Аз", София.

По-рано днес Румен Радев също се обяви против създаването на частната детска болница. "Вчера служебното правителство изненадващо взе решение да одобри създаването на частна детска болница в София. Здравеопазването, особено детското, трябва да се развива като държавен приоритет, а не като нечий бизнес", заяви президентът.