Икономика

Ново кино Арена отваря в София до лятото

   
Ново кино Арена отваря в София до лятото

Кино „Арена“ планира да отвори изцяло нов комплекс в София. Той ще се намира в столичния Mega Mall, в квартал „Люлин“ 7. Киното ще разполага с 10 зали и се очаква да заработи до лятото, уточниха от компанията, пише Economic.bg.

Новите зали за прожекции ще са оборудвани с кожени реклайнери, като всеки един разполага с масичка и USB порт за зареждане на телефона.

Това ще бъде вторият обект на кино „Арена“ в София. От компанията уточниха за Economic.bg, че не планират отваряне на старите големи кина, които бяха изнесени извън моловете. И добавиха, че предстои да има нов обект в Пловдив.

Вече се водят преговори за тази локация. И спокойно можем да кажем, че това ще е следващата стъпка в разрастването на обектите“

Припомняме, че през 2019 г. кината "Арена Младост" и "Арена Запад" затвориха заради "настъпили правни обстоятелства, които се нуждаят от временно разрешение", гласеше тогава съобщение на интернет страницата им. Според публикация на "Капитал" правните обстоятелства представляват спор между американската компания Apollo Global Managment, която придоби проблемните задължения на кината към Пощенска банка и ОББ, на основателя на веригата Стефан Минчев. 

Междувременно компанията се изтегли и от Bulgaria Mall, където на нейно място отвори най-младата българска кинокомпания – Cineland.