21 социалисти ще се борят за председателското място в БСП

23-02-2020           

21 социалисти са номинирани засега за лидерския пост на БСП. За първи път членовете на партията ще избират пряко своя председател. Днес на „Позитано“ 20 червените насрочиха и дата за конгреса си – 9 май.

С най-много номинации е настоящият председател Корнелия Нинова и един от заместниците ѝ Кирил Добрев. Пред съпартийците си днес Нинова е заявила, че има слухове за договорки между тях двамата.

„Искам да бъда ясна, че аз не влизам в договорки за прекия избор на председател. Всеки има право да се кандидатира“, каза още тя.

Ръководството на БСП обаче беше разкритикувано, че се занимава повече със себе си, отколкото с проблемите на хората.

 „Това, което чувам е, че силно се използва апарата като инструмент за натиск при номинациите.  Тръгваме към Конгрес без политически документи и има опасност тази надпревара да се превърне в надпревара кой е по-красив и кой има повече грехове, без да имаме ясна политиката“, коментира президентът на ПЕС Сергей Станишев.

Станишев, Красимир Янков и Костадин Паскалев също са сред номинираните. Чуха се и мнения, че има нередности около прекия избор. Прекият избор ще се смята за успешен, ако до урните отидат повече от 50 на сто от членовете на партията.


Анкета

Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас


       Виж резултатите

Copyright 2014-2020 Скандал. Всички права запазени.