Американска клиника лекува гръбначни проблеми в България

14-02-2020           

Американската клиника за гръбначни заболявания THE AMERICAN SPINAL CLINIC предлага възможности за нехирургично решение на проблемни състояния на опорно-двигателния апарат, свързани с дискова херния, мигрена и главоболие, сколиоза, болки в гърба, болки в горните и долните крайници, ишиас, синдром на карпалния канал, последици от неуспешни операции на гърба и др.

Американската клиника за гръбначни заболявания съчетава най-доброто от медицината, хиропрактиката и физиотерапията, използвайки най-съвременна рехабилитационна техника и хиропрактична рехабилитационна технология за структурна корекция на гръбначния стълб.

Мисията и е да премахне болката, да върне надеждата на хората и да подобри качеството им на живот, прилагайки обективно измерими техники за здравословна корекция на гръбначния стълб като решение на постоянното физическо и емоционално страдание.

Американската клиника за гръбначни заболявания лекува успешно:

Дискова херния
Болки в гърба
Болки във врата
Главоболие и мигрена
Ишиас и болки в крака
Синдром на карпалния тунел
Спинална стеноза
Сколиоза

Методика

Методиката на лечение в Американската клиника за гръбначни заболявания рехабилитира увредената и отслабена гръбначна система и нейните части (мускули, лигаменти, фасции, дискове, кости и нерви) намалява болката, подобрява функциите, структурата и качеството на живот.
Методиката има три основни компонента, които работят синергично, за да постигнат дълготрайни резултати без използването на медикаменти или оперативно лечение на пациента.

1. Флексибилност и хидратация
При рехабилитация на увреден гръбначен стълб започваме с процедури по флексибилност и хидратация.

Специализираното рехабилитационно оборудване е изработено да  повиши подвижността, да подобри хидратацията и захранването на интервертебралните дискове и да намали спазъма и болката в мускулите и сухожилията около гръбнака.

WOBBLE CHAIR (ТЕРАПЕВТИЧЕН СТОЛ)
Подобрява състоянието на увредените дискове, увеличава флексибилността, редуцира болката, намалява спазъма и тренира  мускулатурата в лумбалната област.

VIBRATION TRACTION (ВИБРАЦИОННА ТРАКЦИЯ)
Облекчава стреса, болките и напрежението в мускулите на врата и долната част на гърба и подобрява състоянието на увредените дискове на гръбначния стълб.

REPETITIVE CERVICAL TRACTION (ПОВТАРЯЩА СЕ ЦЕРВИКАЛНА ТРАКЦИЯ)
Редуцира болката и спазъма на тъканите в областта на врата и средата на гърба и рехабилитира увредените дискове.

SPINAL DECOMPRESSION (ТЕРАПЕВТИЧНА МАСА ЗА ГРЪБНАЧНА(СПИНАЛНА) ДЕКОМПРЕСИЯ)
Рехидратира интервертебралните дискове и подобрява оздравителния процес. Релаксира спастичната мускулатура и допринася за по-доброто състояние на гръбнака.

American Spinal Clinic
FLEXION DISTRACTION TABLE WITH CORE STIMULATION (MАСА ЗА ФЛЕКСИЯ И ДИСТРАКЦИЯ)
Намалява спазъма на мускулатурата на врата и гърба, намалява болката и рехидратира увредените дискове. Подобрява циркулацията и инициира оздравителния процес.

2. Процедури по наместване
След като мускулите около гръбначния стълб са релаксирани, възвърната е подвижността им и е подобрена хидратацията на дисковете, доктор по хиропрактика  извършва  безопасно, внимателно и ефективно наместване на гръбначния стълб на базата на 41 измервания от 23 ъгъла от рентгенографиите. Нарича се още хиропрактична процедура по структурно наместване.

3. Процедури за стабилизация и нервно-мускулно преобучение
След като гръбнакът е в по-добра позиция ние се стремим тя да се задържи като естествено състояние. Използват се процедури за стабилизация и нервно-мускулно преобучение. Това се постига, чрез специализирани система с тежести и вибрационна терапия.

Комбинацията от двете процедури укрепва постуралните мускули, облекчава възпалението, намалява болката, ускорява циркулацията на телесните течности, подобрява  костната плътност.

4. Система за домашна рехабилитация​
Клиничната рехабилитация, съчетана със система за индивидуална домашна рехабилитация довежда до подобрение в структурата, функцията и симптоматиката на гръбначния стълб и стабилизация на резултата.

По време на терапията резултатите се проследяват постоянно с образен контрол от компютърна програма, свързана с съвременна и щадяща рентгенова техника. 

В екипа на клиниката освен водещи американски лекари хиропрактици работят и български специалисти - кардиолог, физикален медик и специалист по образна диагностика.

В САЩ хиропрактиката е медицинска специалност, равнопоставена с класическата медицина, а упражняващите тази професия са официално признати на едно ниво с лекарите от всички други специалности.

Повече информация за Американската клиника за гръбначни заболявания може да намерите на https://www.americanspinalclinic.com/bg/


Copyright 2014-2020 Скандал. Всички права запазени.