Борисов се срещна с бащата на убитата Андреа

20-01-2020           

Тежки наказания за непълнолетните престъпници. Това поиска бащата на убитото 18-годишно момиче от Галиче.

Почерненият родител настоя за среща с премиера в студиото на bTV в неделя. Министър-председателят прие тази сутрин Асен Руменов.

След жестокото престъпление бащата поиска законови промени. Причината - задържаният 17-годишен младеж по закон може да получи до 12 години затвор.

 „Обещаха ми всичко да направят, за да се прекъсне тази престъпност. Това не може и не бива да продължава, защото животът на много хора ще бъде унищожен. Той е нападнал възрастен човек, после и полицай, получил е само пробация. Ако беше наказан подобаващо, нямаше да има убийство и дъщеря ми щеше да е жива“, каза Асен Руменов.

„Проверката ще обхване и това спазват ли се мерките за неотклонение, взети по отношение на обвиняемите лица. Ако същите не се спазват, наблюдаващите прокурори ще поискат по-тежки мерки за неотклонение“, каза Сийка Милева, говорител на главния прокурор.

 „Ще се вземе под внимание състоянието на този извършител. Дали той разсъждава като възрастен и осъзнава това, което върши, за да получи наказанието като възрастен. Това ще бъде смисълът на промяната, която ще направим“, каза депутатът от ГЕРБ Маноил Манов.


Анкета

Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас


       Виж резултатите

Copyright 2014-2020 Скандал. Всички права запазени.