Диков: В казуса с Божков се действа по дивашки начин!

11-02-2020           

Новото спортно предаване на Крум Савов със заглавие „На ринга“ по телевизия „7/8“ на Слави Трифонов се прверъна в остро публицистично шоу, в което трибуна получават всички срещу управляващите.

В 10-тото издание на предаването участва дуаиена на спортната журналистика, както го определи Крум Савов – Сашо Диков заедно с другия спортен коментатор Илиан Стоянов. Стоянов е бивш футболист на ПФК Левски.

Темата беше родния футбол, който според тях се превърна в арена на сблъсък и разчистване на сметки. Според Диков събитията от последните седмици свързани с боса на ПФК „Левски“ Васил БОжков нямат аналог от падането на комунизма насам. Той определи дествията срещу бизнесмена като болшевишки и подчерта, че има синхрон между инстутциите, които по думите му постъпвали „талибански“. 

Диков е скандализиран от начина, по който се подхожда към археологическата колекция и тази за съвременно изкуство на Божков. Диков, който е известен с пристрастието си към Русия, остро критикува с цветущия си език казуса със съдя Миталов и отправеното към него от САЩ обвинение в корупция. Чепатият журналист направи паралел с акцията преди години срещу Алексей Петров.

Диков напомни, че тогава срещу бившата барета също имаше обвинения за ръководене на организирана престъпна група- ОПГ, които впоследствие не се доказаха. Днес всички обвинени по тези дела са оправдани. Остатият журналист, някогашен ски състезател, подчерта, че иска всички престъпници да изтгният в затвора и да имат влязла в сила присъда и каза, че това, което се случва у нас не е румънският модел.

Диков изтъкна, че в Румъния заподозрените са в следствения арест, но по време на процеса 90% от обвиненията издържат в съда.


Copyright 2014-2020 Скандал. Всички права запазени.