Иван Костов разбира от потоците за вземане на пари от КТБ

01-12-2019           

Неуспелият да хване никога втори мандат, бивш премиер Иван Костов днес се оказа, че разбира и от води. От ефира на БНТ започна да дава съвети какво да прави премиерът Бойко Борисов. Защо не го е направил като е бил премиер? А преди 20 години разруши цялата икономика с неуспешната си и крадлива приватизация. Остави без работа милиони българи и те тръгнаха да напускат страната.

Бившият премиер Иван Костов, който е сочен за баща на българската олигархия, си призна още, че е получавал сериозни суми от фалираната КТБ. Банката беше буквално оглозгана от едно от любимите отрочета на Командира – Цветан Василев, който в момента се крие от родното правосъдие в Сърбия.

По време на съдебното дело, което тече у нас за източването на трезора, бившата дясна ръка на банкера беглец Бисер Лазов заяви, че Командирът е бил на хранилка в банката. Според него става дума за около 25 000 лева на месец, които са превеждани на фирма, управлявана от дъщерята на Костов – Мина.

Вторият интересен факт е, че в опит да замаже ситуацията, Командира всъщност си признава, че е вземал пари от КТБ, при това не за наем, а за „бизнес мониторинг на дейностите на Цветан Василев“. Според твърденията на Костов той бил „основен участник на договор за анализ, оценка и мониторинг на рискове за неговия бизнес, като стойността на този договор не се различава от обичайната на пазара“. Освен това със спечелените пари станало възможно „създаването и развитието на експертния потенциал на Лабораторията за управление на рискове“.

Какво куца в обяснението на Командира? Много неща – като се започне от твърденията му от преди няколко години, че нямал нищо общо с КТБ, само жена му имала карта от банката, на която получавала пенсията си. Освен това едва ли много хора биха се похвалили, че са правили „бизнес мониторинг“ на Цветан Василев за такива сериозни суми предвид начина, по който рухна пирамидата КТБ (за която анализаторите твърдят, че е била замислена като куха финансова структура още в началото на управлението на Василев – б.р.).

loading...

Анкета

Трябва ли да се удължи извънредното положение?


       Виж резултатите

Copyright 2014-2020 Скандал. Всички права запазени.