Мика Зайкова: Българските политици живеят в паралелна вселена

14-01-2020           

“Българските политици живеят в паралелна вселена, в която увеличават заплатите си на всеки три месеца.”, коментира в предаването “Делници” икономическият анализатор Мика Зайкова.

По думите на Зайкова, ако родните депутати пропуснат поне през едно тримесечие да вдигнат заплатите си, които към момента са близо  3000 лева, без да се броят тези, които вземат за участие в групи, биха останали милиони левове, които да се използват за различни политики. Това предложение тя била отправила и към опозицията, но и оттам нямало воля за подобна промяна. 

Анализаторът засегна и темата за мръсния въздух в София, като обясни, че той не бил в резултат на старите коли, движещи се из столицата, а причинен от това,  че у нас се горял отпадъка на цяла Европа и дори на държави извън Европейския съюз, като даде за пример Нигерия, откъдето също сме получавали боклуци за горене.

 
Що се отнася до инвестициите в България, Зайкова посочи, че тази година те са едва около 30%, като по-голямата част от тях са в дългови инструменти, които са с отрицателна доходност и не влияят на техническото обновление.


Анкета

Трябва ли да се удължи извънредното положение?


       Виж резултатите

Copyright 2014-2020 Скандал. Всички права запазени.