От „Демократична България“ продължават да измислят проблеми и да манипулират общественото мнение

21-02-2020           

За 100 дни управление Константин Павлов – Комитата не се научи да чете официални документи и не реши нито един проблем на хората в „Лозенец“

Минаха първите 100 дни от управлението на новия районен кмет на „Лозенец“ – Константин Павлов – Комитата и равносметката е ясна – проблемите на един от най-престижните райони в София стоят нерешени. Вместо това кметът и общински съветници от „Демократична България“ влагат неимоверни усилия да вменят на гражданите несъществуващи проблеми.

Кой печели от това?! Очевидно не и гражданите, чието търпение, изглежда, е към своя край!

Въпреки нееднократните потвърждения на всички съответни институции и правните становища, че „Златен век“ се строи законно, общинският съветник Иво Божков отново попита Столична община защо не може да се измени служебно подробния устройствен план в района на „Златен век“.

В отговора си кметът на София разясни за пореден път, че прилагането на подробния устройствен план не може да бъде спряно. Тоест, не може при започнал строеж на законна сграда със законни книжа на някой да му хрумне да промени този строеж.

И въпреки това от „Демократична България“ демонстрират завидна упоритост, която обаче граничи с абсурда, защото същото нещо бе питал и кметът на „Лозенец“ Константин Павлов преди време!

Тогава Главният архитект на Столична община подробно му обясни, че „Златен век“ е законосъобразен проект и се извършва в синхрон с общия устройствен план на Столична община, който е бил в сила при издаването на разрешителното за строеж на сградата. От ДНСК също потвърдиха, че строежът е законен!

Сега на дневен ред идва темата за трафика в района, която най-вероятно ще бъде следващия аргумент на „Демократична България“ да се промени градоустройствения план.

Вместо да манипулират общественото мнение, обаче, е добре да се запознаят с фактите и официалните документи, които и без това са им на разположение.

За района около „Златен век“ има няколко транспортни анализа, включително и на Столична община. В тях са включени данни и за всички новостроящи се в района сгради и заключението им е едно и също – не се предвиждат задръствания в района на бул. Джеймс Баучер. Още през април 2018 е изготвен транспортен анализ, съпътстващ проектно решение за преконструирането на кръстовището на бул. Джеймс Баучер и бул. Черни връх. Изводите от него са, че „при новото натоварване пропусквателната способност на околните улици позволява бъдещето натоварване да се поеме при следните промени в организацията на движението:

Забрана на левите завои при кръстовището бул. „Черни връх“ и ул. „Златен рог“

Реализиране на ново светофарно регулирано кръстовище на бул. „Черни връх“ и ул. „Дж. Баучър“- запад, където ще се реализират левите завои.“

Освен това, транспортен анализ за трафика в района е направен и от инвеститорите на „Златен век“ и заключението на експертите е, че „при реализирането на проекта не са налице предпоставки за какъвто и да било транспортно-комуникационен проблем в околната улична мрежа“!

Добре е кметът на Лозенец Константин Павлов и общинският съветник Иво Божков да се запознаят с анализите и всички останали официални становища на Столична община относно законността на проектите и транспортния анализ в конкретния район, преди да вменяват на хората несъществуващи проблеми с трафика (може би заради техни лични цели и облаги?!) и служебно премахване на законни сгради. Това е най-малкото, което трябва да направят, след като са на тези постове!

Трудно е да си обясним това противоречие в комуникацията, освен с некомпетентност.

По всичко изглежда, обаче, че Константин Павлов и Иво Божков отделят много повече време на казус, който очевидно е проблем само за тях самите. Защото за гражданите на Лозенец проблемите са други и вече са повече от крещящи - липсата на паркоместа и нормална инфраструктура, липсата на използваеми тротоари, лошото качество на въздуха и много други.

Минаха първите 100 дни от управлението на новата местна власт и е крайно време това да се усети реално и в качеството на живот на хората, които са гласували доверие на новите управници и очакват от тях адекватно поведение!


Анкета

Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас


       Виж резултатите

Copyright 2014-2020 Скандал. Всички права запазени.