Павел Попандов поведе битка срещу незаконна постройка до блока му

21-02-2020           

Aктьорът Павел Попандов поведе битка срещу незаконна постройка до блока, в който живее в София. Навесът на заведение  в столичния квартал "Красно село" пречи  на санирането на част от блока и блокира главния вход на 19- етажната сграда.

Той се появява преди около 2 години. Оттогава Попандов води битка срещу незаконния навес. „Тази пристройка затваря един от аварийните изходи на блока.  Тук живеят около 250 души, има възрастни хора, трудно подвижни, много деца, иам бебета, майките им ги придвижват с колички. Ако случайно стане пожар, тогава няма ли да се повтори същата ситуация като с „Индиго””, коментира актьорът.

Сега за да влязат в блока, живеещите изпозлват стрничния вход, а актьорът ни обяснява, че пристройката пречи да се довърши и санирането на блока. „Затваряйки по този начин това пространство, оскъпява самото саниране, защото трябваше да се правят допълнителни релси над самата постройка”,  допълни Павел Попандов.

 „Аз ги предупредих изрично да не го правят, а те казаха, е имат познати в общината. Досега съм подал над 10 жалби”, коментира Павел Огнянов, председател на етажната собственост.

Той има и документ от общината. Още миналата година общинската власт уведомила собственика на заведението, че следва да освободи входа на сградата. И новият заместник- кметът  Николай  Веселинов вече бил разговарял с него. „Пристройката може да се премахне от общината, но след извършване на определени процедури, но това, което предпочитаме е да я премахат доброволно”, каза Веселинов.

Мъж, който заключи пред нас заведението отказа коментар. А на посочения телефон на управителя, той не беше открит. „Да не дава господ да се наложи линейка да идва или нещо подобно. Нетърпимо е това, това е тотално беззаконие, е нагледахме се на такива незаконни строежи”, заключи Попандов.


Анкета

Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас


       Виж резултатите

Copyright 2014-2020 Скандал. Всички права запазени.