Станислав Владимиров: Перничани няма да ползват водния ресурс на столичани

20-01-2020           

В събота беше предложено Перник да взима вода от София. Според кмета на Перник Станислав Владмиров това предложение е най-доброто. "Това дава спокойствие, че няма да изпаднем в още по-голяма криза, това дава възможност за по-бързото пълнене на яз. Студена", каза той пред БНТ.

По негово мнение проблемът няма да се прехвърли от Перник в София. Той обясни, че ще се използва транзитно ВиК структурата на столицата.

Станислав Владимиров: Столичани трябва да бъдат спокойни, че перничани няма да ползват от техните водни ресурси.

Той обясни, че водоподаването ще е в много малък обем и няма как да повлияе на ВиК инфраструктурата на София. Става въпрос за количества от 300-350 литра.

Станислав Владимиров: Нормално е между два съседни града да има такъв тип връзки. Двата града са много тясно свързани икономически, нормално е и ВиК инфраструктурно. Тази връзка ще е реверсивна. Може да се наложи някога да се подава вода от яз. Студена към Столична община.

Кметът обясни, че няма да има увеличение на цената на водата за перничани.

ВиК дружеството в Перник вече има нов управител. Кметът Владимиров вече се е срещнал с него. Днес предстои още една среща между двамата.

Станислав Владмиров: Много аварии се отстраниха последните месеци. Следващите няколко дни започва и подмяната на подземната ни инфраструктура с цел да се намалят загубите на питейна вода по улиците на Перник.

Кметът продължава и със срещите си с ръководството на "Стомана". От там са изразили притеснение, че при по-ниски температури техните сондажи няма да могат да доставят необходимата вода за нуждите на предприятието.

В събота е бил обсъден вариантът да се ползва вода от яз. Пчелина.

За сега няма риск от стачка на работниците на "Стомана".


Анкета

Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас


       Виж резултатите

Copyright 2014-2020 Скандал. Всички права запазени.