СЗО: Светът да се подготви за глобална пандемия от коронавирус

25-02-2020           

Светът трябва да се подготви за глобална пандемия от коронавирус, предупреждава Световната здравна организация. Според институцията все още е твърде рано да бъде обявена подобна крайна мярка, но страните трябва да имат готовност това да се случи. 

Пандемия се обявява в случаите, когато има зараза, която лесно се предава от човек на човек и е разпространена на много места по света. В момента в Италия, Иран и Южна Корея се наблюдава бум на новозаразени. В Китай, откъдето тръгна вирусната инфекция, са регистрирани повече от 2600 жертви и над 77 000 заразени. 
Повече от 1200 случая на болни от щама Ковид-19 са потвърдени в над 30 държави по света. В Италия загиналите от коронавируса вече са 7. В Южна Корея те са 8, като в страната се съобщава за 60 нови случая, с което общият брой на заразените там достигна близо 900. 

Единствената добра новина идва от Франция, където се съобщава, че всички болни от коронавируса са били излекувани. Въпреки това световните пазари реагираха на тревогите за пандемия на коронавируса и отбелязаха спад.


Анкета

Трябва ли да се удължи извънредното положение?


       Виж резултатите

Copyright 2014-2020 Скандал. Всички права запазени.