Свят

Над 500 плажа отвориха в Гърция, местните напълниха морските ивици

  17.05.2020 11:12  
Над 500 плажа отвориха в Гърция, местните напълниха морските ивици

Над 500 плажа отвориха отново в Гърция, а местните "наводниха" ивиците след 2 месеца в изолация в домовете си заради пандемията от COVID-19, предаде „Ройтерс”.

По-рано този месец южната ни съседка започна да облекчава противоепидемичните мерки. Сред основните й цели е както  да съживи туристическия сектор, който формира голяма част от БВП на страната, така и да осигури безопасна среда за плажуващите. Повторното отваряне на бреговете съвпадна и с първата гореща вълна за годината.

Наслаждаващите се на слънцето обаче бяха задължени да спазват правилата за  социална дистанция, в които влиза и минималното разстояние между чадърите.

Не е разрешено повече от 40 души да плажуват на 1000 кв. метра площ, а от чадър до чадър трябва да има поне 4 метра, между сенниците им –  минимум 1 метър. На един от плажовете дори бе пуснат дрон, който да напомня на хората да спазват дистанция. 

Премахването на ограниченията е един от начините, по които европейските страни се опитват да възстановят своите икономики, пострадали сериозно заради коронавируса. 


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Volkswagen научи роботи да зареждат електромобили
 29.12.2020 16:48      
Видео
Мариус Куркински в дует с рапър
 28.12.2020 14:08