Новини

Андон Тодоров с коментар за кметския казус в Благоевград (ВИДЕО)

  18.05.2020 16:03  
Андон Тодоров с коментар за кметския казус в Благоевград (ВИДЕО)

Казусът около кметското място в Благоевград продължава да се заплита. В ефира на „Тази сутрин“ Румен Томов заяви, че в момента той е кмет. Това става след като Общинската избирателна комисия реши да не обжалва определението на Административния съд в града, и така отпада решението за отстраняването му от поста.

Междувременно обаче общинският съвет в града избра друг временно изпълняващ длъжността на кмет – Ясен Попвасилев.

Председателят на общинския съвет – Андон Тодоров, е категоричен, че е процедирал съгласно буквата на закона. В същото време Томов твърди, че Тодоров е подвел общинския съвет и е избързал с назначаването на Попвасилев.

„Шокиран съм и съм изненадан от това, че г-н Томов ме нападна без никакви аргументи. Аз знам, че в момента има сериозни проблеми със закона. Не смятам, че нито Общинският съвет, нито жителите, нито аз сме допринесли за създаването на този казус. Всички ние искаме да се реши максимално бързо и по този начин да не са потърпевши хората, но трябва да спазваме закона – това е най-важното“, коментира Тодоров пред bTV.

По думите му обжалването на Томов не спира изпълнението на решението на ОИК.

„Процедурата по Изборния кодекс е следната – след като ОИК се произнесе с решението, то влиза в действие след като се качи на сайта. В тридневен срок ОИК изпраща писмото до ЦИК и до председателя на общинския съвет. От момента, в който ние получихме писмото – свиках Председателския съвет и Общинският съвет се произнесе за временен кмет. По процедура всичко е спазено“, каза още той./bTV/

Вижте целия разговор във видеото.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Мариус Куркински в дует с рапър
 28.12.2020 14:08      
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48