Новини

Горанов: Васил Божков се опитва да дискредитира премиера

  18.05.2020 18:14  
Горанов: Васил Божков се опитва да дискредитира премиера

"Васил Бoжкoв прaви oпит дa диcкрeдитирa Бoриcoв. Бизнec oтнoшeниятa мeжду Бoжкoв и Дoмуcчиeв cи e тяхнa рaбoтa, нaпиcaнoтo в бeлeжкaтa им нe e кoмeнтирaнo в кaбинeтa. Нe cи прeдcтaвям, чe държaвaтa ce зaнимaвa c иззeмвaнe нa бизнecи", кaзa финансовият министър Владислав Горанов на извънреден брифинг, който трябваше да е посветен на държавните бензиностанции, но постоянно въпросите на журналистите връщаха към казуса "Васил Божков".
Прaви ce oпит зa внушeниe, чe прaвитeлcтвoтo e уврeдилo нeчий бизнec. Рaзгoвoритe c Бoжкoв, кoитo cмe имaли ca били нa тeмa кaк дa ce пoдoбри бизнec cрeдaтa. Oпитвa ce дa прeхвърли oтгoвoрнocт към прaвитeлcтвoтo каза Гoрaнoв и допълни, че той и министрите поддържали добри отношения с хората, които искат да подобрят бизнес средата в България. Божков обаче прехвърлял върху държавата действия и бездействия от страна на хазартния бизнес. Също така с публикациите и изявите си Божков се опитвал да дискредитира властта и е опит за пренасяне на вина към правителството. Финансовият министър защити и премиера от компроматните нападки и се противопостави на това министри и цялото правителство да стават заложници на спорове между бизнес субекти.

Горанов подчерта, че записаното в "т.нар. паметна бележка не са породили действия".
„Опит за внушение, че правителството е увредило нечий интереси, свързани с бизнес отношения. Васил Божков не е получавал привилегировано третиране от нито един държавен орган. Мисля коментарите по темата да спрат дотук. Фактическата истина ще бъде изяснена в хода на досъдебното производство. Не си представям, че държавата се занимава с изземане на бизнеси или толерирането на един или друг бизнес. Споменатите в бележката, каквато и стойност да има този лист хартия, не са коментирани по никакъв начин с представители на правителството“, допълни Владислав Горанов. 
Той отказа за коментира автентичността на документите и подписите, които огласи Божков. Нямам претенции към Божков, само към Комисията по хазарта, която не е събрала вземанията си от един оператор, каза Горанов. 
Припомняме, че Васил Божков публикува нова порция от подготвяния от него сигнал. Този път е замесено името на бизнесмена Кирил Домусчиев и Нова телевизия. Припомняме, че вчера с кратко видео обръщение от Дубай, бизнесменът заяви, че ще публикува нова част от сигнала си и изрази надежда "този път някой да я прочете". "Това е паметна записка от среща в кабинета на г-н Кирил Домусчиев, проведена на 10.7.2019 г. Тя бе осъществена под натиска на г-н Борисов и Влади Горанов. Почеркът е мой, а подписите – на Кирил и мой", пише Божков в поредната си публикация в своята Facebook страница. "По-късно (01.08.2019 г.) част от поставените условия, за да съществува бизнесът ми, бяха оформени в непазарен договор между „Национална лотария“ АД, „Ню геймс“ АД и „Нова броудкастинг груп“ ЕООД за 240 000 000 лева с ДДС", отбелязва намиращият се в Дубай бизнесмен като така коментира договора си с телевизията за реклама на "Националната лотария". "Дали е рекет, изнудване, корупция, търговия с влияние, злоупотреба със служебно положение – ще преценят компетентните институции. В България и Европа", убеден е Васил Божков, като препечатва текста от паметната записка, написана ръчно: ПАМЕТНА ЗАПИСКА 1. 20 000 000 лв. (без ДДС) договор за реклама. Десетгодишен с три години предизвестие за прекратяване. 2. Ако Нова ТВ загуби рекламодатели в хазарта, ги компенсира с други подобни в размера на загубените договори в Нова ТВ или в „Лудогорец“. 3. Пълен съпорт в ДКХ с цел урегулиране бизнеса и спазване законите на РБ. (К. Домусчиев – 10.07.19) (В. Божков – 10.07.19)  /actualno.com


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Volkswagen научи роботи да зареждат електромобили
 29.12.2020 16:48      
Видео
Мариус Куркински в дует с рапър
 28.12.2020 14:08