Автомобили

Новото Picanto (снимки)

  19.05.2020 12:53  
Новото Picanto (снимки)

Kia представи малък фейслифт на малкия модел Picanto в Южна Корея. Първото впечатление: дизайнът на автомобила е станал значително по-спортен. AUTO BILD ще ви даде информация!

Kia Picanto ще получи фейслифт. В Южна Корея, където мини-автомобилът се продава под името „Morning“, от Kia вече го представиха. Промените по предницата са очевидни: тя запазва основната си форма, но радиаторната решетка, свързваща фаровете, е с ново оформление. Вместо решетка с формата на пчелна пита, сега им три водоравни елемента, съобщава autobild.bg.

Тези елементи продължават и в новия светлинен подпис. Отзад променени са задните светлини и оформлението на бронята. Блендите на крайните ауспухови тръби сега не са кръгли, а с трапецовидна форма и са разположени в нов дифузьор. Позиционираните над него големи светлини сега са заменени от тесни рефлектори.

Двигател, цена и пазарен старт

Във вътрешното пространство има нови декорации, както и нова инфотейнмънт система с 8-инчов централно разположен дисплей.  Системата владее функцията, чрез която посредством Bluetooth могат да бъдат свързани до 2 смартфона едновременно.  В Южна Корея в момента е предвиден един двигател за фейслифта на Picanto: 1-литров бензинов със 76 к.с. и 95 Нм максимален въртящ момент. При трансмисията можете да избирате между 5-степенна механична и 4-степенна автоматична. От Kia не дават информация, кога ще се появи фейслифтът на Picanto. AUTO BILD предполага, че това ще се случи в края на 2020 или началото на 2021 г. Цената ще се вдигне леко – в момента в Германия моделът стартира от 20 500 лв.

 

 

Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48      
Видео
Бъдни вечер!
 24.12.2020 18:19