Новини

Лятната сесия в Софийския университет ще бъде онлайн

  21.05.2020 21:33  
Лятната сесия в Софийския университет ще бъде онлайн

Студентите ще приключат и семестъра неприсъствено, за някои специалности той е удължен
Ректорът на Софийския университет "Св. Климент Охридски" проф. Анастас Герджиков издаде заповед за завършването на академичната 2019/2020 година, съобщиха от висшето училище.

За специалностите и програмите в Историческия факултет, Философския факултет, Факултета по класически и нови филологии, Факултета по славянски филологии, Факултета по журналистика и масова комуникация, Факултета по педагогика, Факултета по науки за образованието и изкуствата, Стопанския факултет и Геолого-географския факултет, летният семестър ще завърши неприсъствено на 5 юни. Това се отнася за всички образователно-квалификационни степени и форми на обучение, като завършването ще е чрез дистанционни средства, препоръчително в платформата Мудъл.

Редовната изпитна сесия ще е от 8 юни до 3 юли - неприсъствено, чрез дистанционни средства или курсови работи и проекти. Изпитната сесия на студентите от задочното обучение ще е от 15 юни до 31 юли, неприсъствено чрез дистанционни средства.

За специалностите и програмите в Юридическия факултет, Богословския факултет, Факултета по математика и информатика, Биологическия факултет, Факултета по химия и фармация, и Физическия факултет на СУ, летният семестър се удължава до 26 юни. В случай на необходимост може да има присъствени консултации и занятия. Редовната изпитна сесия ще е от 29 юни до 26 юли, неприсъствено чрез дистанционни средства, а когато това е невъзможно, може да е и присъствено. Изпитната сесия на студентите от задочното обучение ще е от 15 юни до 31 юли.

За специалностите - "Медицина", "Медицинска сестра", "Медицинска рехабилитация и ерготерапия" и "Оптометрия", както и за магистърските програми - "Астрономия и популяризация на астрономията", и "Оптометрия", летният семестър се удължава до 31 юли. От 15 юни до 31 юли ще има и присъствени занятия. Редовната изпитна сесия ще е от 3 до 21 август, неприсъствено чрез дистанционни средства, но някои изпити може са и присъствени.

Всички учебни практики и хоспитализирането ще са дистанционни, а практиките, за които това не е възможно, ще бъдат отложени. В случай на отлагане съответните дисциплини да не се включват при изчисляването на общия успех за стипендия и изпитите да не се взимат предвид като неположени за завършването на учебната година, препоръчва ректорът на СУ.

Подготвителната година за студентите от Департамента за езиково обучение на СУ ще е неприсъствена, чрез дистанционни средства. Ще има присъствени курсове по чужди езици в малки групи и присъствено индивидуално обучение на курсисти в Департамента за езиково обучение при спазване на всички противоепидемиологични мерки.

Централната университетска библиотека и филиалните библиотеки на СУ ще започнат работа с читатели на 1 юни. Всички читални ще работят с капацитет 30 процента от работните места, като се осигури дистанция от минимум 1,5 метра между читателите.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Мариус Куркински в дует с рапър
 28.12.2020 14:08      
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48