Новини

Кметът на Пазарджик поиска от Борисов "малко съпортче" за 1.5 млн. лева

  24.05.2020 11:24  
Кметът на Пазарджик поиска от Борисов \

Неделя е. Обичайно в този ден от седмицата премиерът Бойко Борисов се качва на служебния джип, за да обиколи различни строителни обекти в страната. Дори днес, на националния празник на българската просвета, култура и славянската писменост, той не изневери на себе си, като посети Пазарджик, а в негов гид се превърна кметът на града Тодор Попов.

Още с включването на камерата от личния пиар на премиера Севдалина Арнаудова Попов бързо уточни, че не е от ГЕРБ и иска да опровергае информациите, че кметовете на други партии не получават пари от правителството. Тодор Попов беше избран преди година на поста от местната коалиция "Новото време", като на балотаж победи кандидата на БСП.

Ако имаш отношение, ще получиш отношение

Карайки джипа през града Борисов се впечатли от няколко санирани блока, които видя и побърза да каже, че по-добра социална кампания от тази в България не е правена. Той омаловажи сигналите за некачествено свършена работа, като веднага получи подкрепа от кмета на Пазарджик.

 

 

"Винаги има 10% фира. На 100 фирми все ще има две мундарски", каза той и обърна внимание, че преминават през един от санираните блокове, който е на "нашите братя бразилци". Последва въпрос от Борисов защо всичко това не е направено от предишните управляващи.

"Защото са кьопави. В живота е така - като имаш отношение, после ще получиш отношение. Затова печелите толкова доверие, г-н Борисов", добави Тодор Попов.

По време на обиколката той показа на премиера и едно поле, в което, по думите му, се провеждат вече ромските сватби. "Праскат маанета по 2-3 дни, но не пречат на никой", каза още кметът.

Лек социализъм и малко съпортче

Обиколката на Попов и Борисов завърши на спортната база в Пазарджик, където има изграден терен за футбол на малки вратички. Там общината планира да изгради и нова спортна зала, като кметът обвърза искането си с това, че Пазарджик е европейска столица на културата.

И докато двамата се разхождаха част от играещите поискаха теренът на игрището да бъде реновиран. Последва непринуден разговор, в който кметът попита дали някой си плаща да спортува, на което получи отрицателен отговор.

"В Пазарджик не се взимат пари за спорт. Всичко е лек социализъм. Всичко е безплатно, но какво правим на 4 години? Избираме правилния човек", каза Попов, а Борисов допълни, че няма нищо безплатно.

Така двамата стигнаха до стара и разбита постройка, върху която трябва да се изгради новата спортна зала. За нея кметът поиска "малко съпортче" от 1.5 млн. лева. С думите си той направи препратка към публикуваната в началото на седмицата паметна записка от бизнесмена Васил Божков, който се намира в Обединените арабски емирства и срещу когото има 11 обвинения.

В записката се намесва собственикът на "Нова телевизия" Кирил Домусчиев, като в нея е записано, че се дават гаранции за десетгодишен договор за реклама от страна на Божков на стойност 20 млн. лева. (Така за периода от 10 г. стойността става 200 млн. лв.) Срещу нея е обещан "пълен съпорт в комисията по хазарта с цел урегулиране на бизнеса и спазване на законите".


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Volkswagen научи роботи да зареждат електромобили
 29.12.2020 16:48      
Видео
Мариус Куркински в дует с рапър
 28.12.2020 14:08