Новини

Нагли катаджии живеят в лукс на ръба на закона

  24.05.2020 21:28  
Нагли катаджии живеят в лукс на ръба на закона

Нова серия разкрития за полицаи, които живеят в лукс на ръба на закона. Четири месеца след разследването на NOVA за ловешкия полицай Данчо Катаджията и в последствие колегата му Иван Иванов, изплуваха и нови факти. Последваха и заплахи. 

Появиха се и още полицаи, които зад пагона извършват нерегламентирани в закона дейности. Този път от КАТ-Плевен.

Екипът на NOVA тръгна по следите им, а в същото време тайната вайбър група „Катаджиите“ прегря от обиди и неетични квалификации срещу журналистите Мартин Георгиев и Тина Ивайлова.

Катаджията Йордан Петков вече е на свобода с най-леката мярка „подписка”. 

След шума  около Данчо Катаджията, много хора се свързаха с екипа на телевизията, за да разкажат за още близки и опасни връзки на Данчо и негови колеги, като полицай Цветомир Цолов от Пътна полиция –Плевен.

Петър Стойков е собственик на заведение в кв. „Сторгозия“ в Плевен, за което твърди, че Цветан Цолов купил по нечестен начин.

„От 10 години го стопанисвам това заведение. Работата започна да пада, започнах да изнемогвам да си плащам на банката кредита, обявих си фирмата в несъстоятелност. Дадоха имота на ЧСИ. Милион и 200-300  беше пазарната оценка, защото банката на толкова го оцени. Минаха 3 или 4 търга. Никой не се явяваше. Всеки изминал търг цената спадаше надолу. Накрая остана 460 000 лева“, разказва Петър Стойков.

17 септември 2019 година е последният срок да се внесат тръжните документи. Сделката е направена в последния момент, но парите са внесени на другия ден.

Стойков и адвокатите му обжалват продажбата и сезират всички възможни институции. Подават жалби до МВР, Главна прокуратурата, ДАНС и НАП заради пропуски при подаването на документите.

Освен пътен полицай, Цветелин Цолов неформално е собственик на голяма пицария в центъра на Плевен и още едно заведение. В града е публична тайна кой е шефа. Неофициално го потвърждават и негови колеги. В полицията в Плевен, както и в НАП, има внесени жалби, че заведението укрива данъци.

Въпреки че получава разрешение от ръководството на МВР за интервю с екипа на телевизията, Цолов отказва среща. В разговор по телефона отрича да е собственик на две заведения, както и покупката на трето. Твърди, че жена му има бизнес, той - не.

Още един полицай - Петър Найденов, също подготвя да отвори заведение в началото на другия месец.

Пешката, както всички го знаят, въртял доскоро оборотно заведение в центъра на Плевен. Сега подготвя ресторант в емблематичния за града парк Кайлъка до езерото. Официално бизнесът е на името на съпругата на Найденов.

 

 

 
 
 

Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48      
Видео
Бъдни вечер!
 24.12.2020 18:19