Автомобили

Volkswagen разгневи мрежата с рекламата на новия Golf (ВИДЕО)

  25.05.2020 14:12  
Volkswagen разгневи мрежата с рекламата на новия Golf (ВИДЕО)

За да популяризира новия Golf от 8-мо поколение, компанията Volkswagen е поръчала няколко рекламни видеа. Видеоклиповете били показани в социалните мрежи в акаунтите на автомобилния производител - във Facebook и Instagram Stories.

Една от тези реклами стана обект на остра критика като потребителите в мрежата обвиниха компанията в расизъм: в нея момиче (или по-скоро двойка бели ръце) се отнася с тъмнокож мъж като с кукла.

Според замисъла на създателите си, това е трябвало да бъде шеговито видео за това, че любовта към колата е по-силна от симпатията към противоположния пол.

Ръцете хващат и хвърлят човека като марионетка, а в края го вкарват в кафене с наименование Petit Colon, което на френски означава „малък заселник“. За да стане още по-лошо - в началото на видеото се появява надписът Der Neue Golf, тоест „Новият Голф“, но буквите се появяват постепенно и първите букви, които са видими съставят думата „Neger“, значението на което е очевидно.

Премиерата на това видео е съпроводено от гневни коментари от зрители, но от компанията уверявали, че това е само личен поглед и няма нито един оскърбителен подтекст в рекламата. По-късно, обаче, от Volkswagen са преразгледали своята гледна точка и са премахнали рекламата, както и са се извинили пред аудиторията.

"Ние напълно разбираме отвращението и гнева в отговор на видеото. Спираме неговото показване и искрено се извиняваме", се казва в изявление от немският производител. /auto.blitz.bg


Анкета

Съгласни ли сте да тестват децата ви в училище?


Резултати
Видео
Това е най-изолираната къща на света
 10.01.2021 17:21      
Видео
Запознайте се с новия Jeep Grand Cherokee 2021
 09.01.2021 14:05