Новини

На "Капитан Андреево" задържаха хероин за 9 млн. лв.

  25.05.2020 15:50  
На \

Над 100 килограма хероин са задържани на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщиха от прокуратурата.

Разследването се извършва от митнически инспектор от Агенция „Митници“ под прякото ръководство на прокурор от Окръжна прокуратура-Хасково.

Контрабандата на дрогата на стойност 9 039 600 лева е била осъществена от босненец.

До момента е установено, че на 24 май през нощта на пункта от Турция пристигнал товарен автомобил "Скания". Камионът бил управляван от 33-годишен гражданин на Босна и Херцеговина. При извършена митническа проверка инспекторите на ГКПП – Капитан Андреево установили, че в шофьорската кабина, под кушетката за почивка на водача, били поставени няколко кашона и сак, в които са открити 200 пакета с кафяво прахообразно вещество.

При направения полеви наркотест, веществото е реагирало като хероин с общо бруто тегло 100,440 кг. В ремаркето водачът е превозвал авточасти, като крайната точка на пътуването е била Босна и Херцеговина. 

При действията на митническите и полицейските органи е било установено още, че съпричастни към контрабандата са и други двама босненци . Те се придвижвали почти паралелно с друг товарен автомобил, който също е проверен от служителите на „Капитан Андреево“, но в него не са открити наркотични вещества, е установило разследването.

Тримата мъже са били задържани за срок от 24 часа. Днес предстои те да бъдат привлечени като обвиняеми за наркотрафик и задържани за срок от 72 часа с постановление на прокурор.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Мариус Куркински в дует с рапър
 28.12.2020 14:08      
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48