Икономика

Автобуси с по двама души пътуват от София до Варна

  28.05.2020 12:18  
Автобуси с по двама души пътуват от София до Варна

На път след карантината. Българските превозвачи се готвят да пуснат и международните автобуси. Все още обаче интересът към пътуванията е слаб, отчитат от бранша. Въпреки това трябва да изпълнят графиците на всички линии заради сключените с общините договори.

„В момента в автобуса ни до Варна има 2-ма пътници. Сметките не излизат. Но ние предлагаме и социална услуга, която няма как да прекратим”, обясни пред NOVA Георги Атанасов, управител на фирма превозвач.

Той заяви, че превозвачите изпълняват всички договори, подписани с общините. От бранша обаче трупат огромни загуби.

 „Не се знае кой докога може да издържи. Разчитаме на диалог с държавата за някакъв вариант, с който да бъдем подпомогнати”, заяви Атанасов.

Директорът на столичната централна автогара Иван Мирославов обясни, че преди извънредното положение всеки ден са тръгвали около 250 автобуса, а по време на извънредното положение - 17 до 20. Работата постепенно се възстановява и в момента всеки ден от столичната централна автогара тръгват по около 140 автобуса.

Вече са рестартирани и някои от курсовете до чужбина – например до Гърция. 

За сигурността на пътниците в купетата на автобусите са монтирани допълнителни филтри, които пречистват въздуха, осигурени са дезинфектанти, рейсовете се дезинфекцират преди и след всеки курс, а пътниците задължително са с маски.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Volkswagen научи роботи да зареждат електромобили
 29.12.2020 16:48      
Видео
Мариус Куркински в дует с рапър
 28.12.2020 14:08