Новини

Започва мащабен проект за реконструкцията на бул. "Тодор Каблешков" в София

  29.05.2020 15:07  
Започва мащабен проект за реконструкцията на бул. \

Целта е да се създаде единен профил за преминаване безпрепятстването на велоалея, бусленти i автомобили. Това заяви архитект Здравко Здравков във връзка с реконструкцията на бул. "Тодор Каблешков" в София, предаде Novini.bg.

Предстои и отчуждаване на имоти, за да се осъществи този проект. От думите и на архитекта, и на кмета Йорданка Фандъкова, стана ясно, че реконстукцията ще е мащабна. Срокът по договора е 5 месеца, но може и да варира в зависимост и от времето. Затова и не се коментира крайна дата.

"В момента очаквам до Боянски водопад да стигнат в първата половина на август", каза столичният градоначалник.

Изпълнението започва от неделя, а фирмата, която ще се заеме с проекта, е "Трейс Груп". Гаранционният период ще е 8 години.

"Това е един от най-важните проекти, част от вътрешния градски ринг и затова е толкова важен. С него и с останалите отсечки, които правим от вътрешните рингове, както и с разширението и довършването на Околовръстния път работим за намаляване на трафика в града, за даване на алтернатива за движение на хората и затова за мен това е един от най-важните проекти“, каза Фандъкова.

Пред медиите говори и кметът на Район Триадица Димитър Божилов, който заяви, че този проект е дълго чакан. Столичният кмет Фандъкова пък го поздрави за раждането на дъщеря му.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48      
Видео
Бъдни вечер!
 24.12.2020 18:19