Икономика

Отвориха първите три хотела в Слънчев бряг

  29.05.2020 17:40  
Отвориха първите три хотела в Слънчев бряг

Първите три хотела в Слънчев бряг отвориха врати и вече посрещат български туристи. Новината бе съобщена след среща между ръководствата на „Съюз на собствениците“ Слънчев бряг и „Слънчев бряг“. На нея представителите на държавното дружество и частниците обсъдиха ситуацията с кризата с COVID-19 и предизвикателствата пред подготовката най-големия комплекс у нас за предстоящия туристически сезон.

В следващите дни поетапно ще заработят и други хотели в комплекса. Очакванията са, ако ситуацията в страната продължава да бъде овладяна и при спазване на всички мерки за безопасност, повечето хотели да бъдат отворени към 19 юни 2020 г.

„Днес сме много по-концентрирани и отдадени на каузата туризъм в Слънчев бряг от когато и да било“, заяви Елена Иванова, представител на частните собственици. Тя  допълни, че през този сезон хотелиерите ще дадат максимума от себе си, за да покажат истинското лице на Слънчев бряг пред родните туристи.

„Българи в комплекса винаги е имало и съм сигурен, че и тази година те ще ни подкрепят“, отчете колегата й Теодор Пастармаджиев.

Председателят на „Съюз на собствениците“ Слънчев бряг Пламен Копчев коментира, че все повече обекти започват подготвителни и ремонтни дейности, за да може Съюзът да обяви, че на 19 юни 2020 г., в комплекса ще има достатъчно работещи хотели за настаняване на очакваните туристи.

„Знаете, че вече започнахме дейностите по ремонт и обновяване на инфраструктурата, така че „Слънчев бряг“ АД и тази година ще бъде лоялен партньор на бизнеса и ще работи за по-приятен образ на комплекса за посетителите“, обяви Златко Димитров. 


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Поздрав от роботите на Boston Dynamics
 02.01.2021 12:10      
Видео
Volkswagen научи роботи да зареждат електромобили
 29.12.2020 16:48