Икономика

Петя Аврамова: Коронавирусът не е спрял строителството в България

  30.05.2020 10:33  
Петя Аврамова: Коронавирусът не е спрял строителството в България

Коронавирусът не е спрял строителството в България. Това заяви в ефира на NOVA министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

„Ако други сектори на икономиката в България са прекъснали или са имали затруднения, то строителството е секторът, който е в пълна мобилизация. Не само строителните фирми, които имат големи обекти, но и Агенцията „Пътна инфраструктура“ и Министерството на регионалното развитие и благоустройството са в пълна мобилизизация за администриране на целия процес“, обясни Аврамова.

Тя уточни, че се извършват ремонтни дейности  в участъка от 13- до 20-и км на магистрала „Тракия“, които ще приключат до края на юни. Текат ремонти и на магистрала „Хемус“, лот 3.1 на АМ „Струма“, тунел „Железница“, АМ „Европа“ и други.

Министър Аврамова обясни, че текат строителни дейности от 19-и до 37- километър на магистрала „Хемус“, които могат да доведат до затруднения в пътуването до Варна.

По думите ѝ епидемията от коронавирус е попречила да бъде направен анализ на ситуацията след въвеждането на ТОЛ системата. „Това, което сме констатирали като проблем, е обхватът ѝ. Към момента включени в ТОЛ системата са автомагистрали и първокласни пътища. Има области в България, които нямат нито един първокласен път“, коментира регионалният министър.

Аврамова обясни, че ще се водят разговори с превозвачите за промяна на обхвата на системата.

По думите ѝ в следващите дни има предпоставка ВиК – Перник да предложи премахване на водния режим в града. Това трябва да стане с разрешение от министъра на околната среда и водите Емил Димитров.


Анкета

Съгласни ли сте да тестват децата ви в училище?


Резултати
Видео
Това е най-изолираната къща на света
 10.01.2021 17:21      
Видео
Запознайте се с новия Jeep Grand Cherokee 2021
 09.01.2021 14:05