Новини

Разрешиха организирането на конференции и изложения

  30.05.2020 11:25  
Разрешиха организирането на конференции и изложения

Премиерът Бойко Борисов се срещна с представители на Българското конгресно бюро. В срещата участваха също министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и проф. Тодор Кантарджиев от Националния оперативен щаб, съобщиха от Министерски съвет. По време на разговора от Българското конгресно бюро запознаха премиера и здравния министър с проблемите на сектора, който е напълно блокиран и на практика не функционира от самото начало на пандемията с коронавируса. „През последната седмица нивото на заболеваемост непрекъснато намалява. 
От данните, с които разполагат здравните власти, може да предприемем поредната стъпка за разхлабване на мерките и да се разрешат пореден тип мероприятия“, коментира премиерът Борисов. 
На срещата беше постигнат консенсус по проблемите на бранша. Вследствие на това, днес здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед, с която ще се регламентира реда за провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари и изложения. Според нея считано от 30.05.2020 г. се разрешава провеждането на конгресно-конферетни мероприятия, семинари, изложения, при заетост на местата до 30% от общия им капацитет.

С издадената днес Заповед № РД-01-287/ 30.05.2020 г. можете да се запознаете ТУК.

 


Анкета

Съгласни ли сте да тестват децата ви в училище?


Резултати
Видео
Нова машина ликвидира дупки на пътя за минути
 14.01.2021 18:45      
Видео
Това е най-изолираната къща на света
 10.01.2021 17:21