Анализи

Списъкът на Бобокови съвпада с класацията на Форбс за най-богатите българи

  30.05.2020 17:15  
Списъкът на Бобокови съвпада с класацията на Форбс за най-богатите българи

Списъкът на братя Бобокови съвпада с класацията на списание "Форбс" за най-богатите в България, твърдят анализатори. Вероятно той се отнася към времето 2004-2005 г., защото в него липсват доста имена от началото на прехода и забогатели такива след това. Трудно може да се твърди, че това са червените куфарчета, които са получили тези хора. Защото в списъка присъства Дарина Павлова, която в началото на 90-те години не е била фактор. Тя се нарежда сред най-богатите българи едва след смъртта на мъжа си Илия Павлов през 2003 г.
Със сигурност списъкът с имена и цифри, пуснат до медиите от прокуратурата ще събуди интерес. Познати имена и милиони записани срещу тях. Най-вероятно са предполагаемите активи на въпросните личности. При това сметките са отпреди години, защото част от хората отдавна не са между живите.
Списъкът прилича много на оценка на активи на бизнесмени, правена набързо и с моливче. В годините назад са правени от медии и работодателски организации доста такива, по различни методологии и приликите са явни. Да не говорим, че "Форбс" дори пуска официални класации.
Друг е въпросът и по-интересен - защо братя Бобокови са правили подобен списък и за какво им е трябвал. Нито от пресконференцията на специализираната прокуратура, нито от публикувания списък става ясно обаче каква е целта му, защо е направен, какво доказва той, какво общо има гърбът на снимката с обвиненията за данъчни престъпления при разследването за вноса и преработка на отпадъци, какво стои зад някои детайли в гърба на снимката.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48      
Видео
Бъдни вечер!
 24.12.2020 18:19