Свят

САЩ ще обявят „Антифа” за терористична организация

  31.05.2020 21:10  
САЩ ще обявят „Антифа” за терористична организация

САЩ ще обявят набиращото популярност, както в САЩ, така и в Европа, движение "Антифа" за терористична организация. Това обяви в своя публикация в социалните мрежи американският президент Доналд Тръмп преди минути.

Въпросната организация е на леви анархисти, които са с антикапиталистически убеждения. В него участват автономни групи, които се обявяват срещу "фашистите, расистите и крайнодесните". Според Тръмп именно "Антифа" стои зад размириците и опустошенията в много американски градове след убийството на афроамериканеца Джордж Флойд. 

Стоя пред вас като приятел и съюзник на всеки американец, търсещ справедливост и мир, и като твърд противник на всеки, който експлоатира тази трагедия, за да граби, мародерства, напада и заплашва. Помирение вместо омраза, правосъдие, а не хаос - това са мисиите на дневен ред, заяви Тръмп по-рано днес. 

Моята администрация ще спре насилието на тълпата и ще го спре "от раз", закани се американският президент. По думите му няма да позволи на "леви радикални престъпници" да палят американски градове.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Volkswagen научи роботи да зареждат електромобили
 29.12.2020 16:48      
Видео
Мариус Куркински в дует с рапър
 28.12.2020 14:08