Икономика

Чадърът и шезлонгът на Лозенец и Шкорпиловци стават 20 лв.

  24.06.2020 22:06  
Чадърът и шезлонгът на Лозенец и Шкорпиловци стават 20 лв.
  google

След проведена открита процедура „Атрикор“ ЕООД е определен за концесионер на морския плаж „Лозенец“ в община Царево, а „Съмъртийм“ ЕООД – за концесионер на морския плаж „Шкорпиловци – централен“, съобщи пресслужбата на кабинета.

На Лозенец – „Атрикор“ ЕООД се задължава за целия срок на договора за концесия от 20 г. да предоставя цена за 1 бр. чадър в размер до 10 лв. с ДДС и цена за 1 бр. шезлонг в размер до 10 лв. с ДДС в зоната за платени плажни принадлежности на морския плаж.

Размерът на концесионното възнаграждение за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове и предложения от концесионера размер на отчисленията от базата за изчисляване размера на концесионното възнаграждение в размер на 7,50 на сто без ДДС.

Размерът на годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на 145 059,25 лв. без ДДС. Предложението за инвестиции за подобряване на обектите на инфраструктурата на морския плаж за срока на концесията е в размер на 279 492 лв. с ДДС.

На Шкорпиловци – „Съмъртийм“ ЕООД се задължава за целия срок на договора за концесия от 20 г. да предоставя цена за 1 бр. чадър в размер до 10 лв. с ДДС и цена за 1 бр. шезлонг в размер до 10 лв. с ДДС в зоната за платени плажни принадлежности на морския плаж.

Размерът на концесионното възнаграждение за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от МС Методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове и предложения от концесионера размер на роялти от 4,50 на сто без ДДС. Годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на 25 409,44 лв. без ДДС. Предложението за инвестиции, свързани с опазване на дюните на морския плаж е в размер на 140 568 лв. с ДДС.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48      
Видео
Бъдни вечер!
 24.12.2020 18:19