Новини

Журналистката Соня Колтуклиева пострада от зъболекар

  25.06.2020 17:06  
Журналистката Соня Колтуклиева пострада от зъболекар

Журналистката Соня Колтуклиева се оплака в профила си в социалната мрежа, че е пострадала жестоко след посещението си в лъскава стоматологична клиника. Потърпевшата пациентка е посетила клиниката за направата на фасети, но резултатът бил крайно неприятен и болезнен. В крайна сметка, чрез разказа си, тя предупреждава да не се доверяваме сляпо на прехвалени специалисти.

Вижте целия текст без редакторска намеса:

Не бързайте да се хвалите от зъболекар, рано или късно ще ви разочарова. Това е правилото, другото е изключение. Знам за какво говоря.
Колкото по-лъскава е клиниката, колкото са по-любезни собствениците, толкова по-внимателни и подозрителни трябва да бъдете!
Има зъболекари, които са като наркодилъри - едни напевни, едни чуруликащи, едни разтапящи се от любезност - раздават се подаръци, правят се отстъпки от цената, докато ви “зарибят”...После ви заливат с порой от обяснения, които не ви вършат никаква работа. Но няма връщане назад.

Тръгнах да си правя фасети на долните зъби ( понеже ми обясниха, че така ще се запазят зъбите и ще бъде “по-естетично”!) в клиника, в която си бях чистила зъбите и бях останала много доволна. И сторих огромна грешка.
1. Никой не ми обясни, че след упойката боли неистово - устата, главата и ...кръста, превих се, вдигнах кръвно (173:98); понеже съм с ниско кръвно и не съм вдигала повече от 139, пих Calms и едва-едва отидох при д-р Кьолеан, който ме познава и веднага прецени, че това е предизвикано от нещо, не е в резултат от заболяване - пък и предният ден в МБАЛ “Св.София” ми правиха пълни изследвания - всичко ми е наред. Като му казах за зъболечението, той ми обясни, че са ми се възпалили нервни окончания от силната болка.
2. Споделих на анестезиолога в клиниката, че предният ден ( не бяха минали и 24 часа ) са ми правили изследвания под пълна упойка. Попита ме как съм се чувствала след това - отговорих “добре, само дето спах до тази сутрин” и това беше достатъчно за него да ме тъпчат със седативи 4 часа.
Известен лекар ме посъветва по този повод да се оплача в Етичната комисия на Българския лекарски съюз.
3. Дадоха ми лист с изисквания за кръвни изследвания, но не ми го поискаха преди манипулациите.
4. Изпратиха ми малко преди полунощ “лечебен план”, в който има няколко кратки изречения и много пари. Няма обяснения кое за какво е, за какви материали става въпрос...никакви детайли. Срещу сумата, която предоставих авансово, получих касова бележка без описание на услугите и цените - от НАП ми обясниха, че това е нарушение.
5. Никой не ми разказа през какви етапи ще премина: временни зъби, ужасно неудобни, ще трябва да ходя да ги полират, после да ги заменят с лабораторни, накрая - с “истинските”; не можеш да се храниш; говориш завалено ( от 24-ти юни до 3 юли)... За болката никога не се споменава, защото тя идва, когато се прибереш у дома и започнеш да гълташ аулин...
Патила съм от зъболекари в България в миналото, но си мислех, че сега е различно.
Имало глава да пати!
При подобна манипулация в Израел, ми пилиха горните зъби с местна упойка; всичко мина нормално, след цял ден манипулации отидохме на вечеря и изкарахме до полунощ. Нямах никаква болка!

...Разказвам ви всичко това, за да бъдете внимателни. Както казват италианците: човек - предупреден, наполовина е спасен.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48      
Видео
Бъдни вечер!
 24.12.2020 18:19