Новини

Арестуваните ченгета от ГДБОП работели за Жоро Шопа

  26.06.2020 17:31  
Арестуваните ченгета от ГДБОП работели за Жоро Шопа

Арестуваните при спецакцията снощи антимафиоти от ГДБОП са работели за наркобоса Георги Семерджиев - Жоро Шопа, пише Lupa.bg от спецслужбата за борба с организираната престъпност. Спряганият като дясната ръка на  Брендо разбойник плащал баснословни суми на топ ченгетата, които обезпечавали рекордния му трафик на кокаин, обясни източникът под пагон.
Оказа се, че заловените 360 килограма „бело” в Студентски град в края на май са на Георги Семерджиев. От полицията тогава коментираха, че откритият наркотик е четири вида с различна чистота и струва около 20 милиона лева. „Част от кокаина е със 75% чистота. Досега такъв случай не е имало. Един килограм се търгува за около 35 хил. евро“, уточни след заловената пратка директорът на СДВР Георги Хаджиев.
Арестуваният за кокаиновото депо в Студентски град Манол Николов - Куция, заедно с братът на Жоро Шопа и Тихомир Семерджиев, племенник на тополовградския аферист. Трафикантите си плащали на ченгета от ГДБОП.
Разследване е установило, че кокаинът е внесен в България от Жоро Шопа и негови роднини. Един от двамата арестувани за кокаиновото депо - Манол Николов, известен с прозвището Куция, бе уличен заради открита негова протеза в апартамента в Студентски град. Манол Куция от Тополовград е втори братовчед на Семерджиев. Според запознати с разследването, Семерджиев е ползвал чадър от задържаните началници от ГДБОП, за да транспортира кокаина към България и след това, когато дрогата бъде размесена в депо край София, да изнася наркотоварите към Европа. Неофициално се твърди за засечени и документирани срещу между племенника на Семерджиев - Тихомир с един от арестуваните полицаи.
Комисар Цветан Панков, началник на отдел „Наркотици“ в Главна дирекция „Борба с организираната престъпност, е сред арестуваните „служители“ на Жоро Шопа
Тази сутрин България се събуди с новината, че три ченгета от ГДБОП са в килия за получаване на подкупи и чадър над дилъри. Операцията е започнала снощи, обяви главният прокурор Иван Гешев на брифинг, в който участва и вътрешният министър Младен Маринов.
Цветан Панков - началник отдел „Противодействие на наркотрафика и разпространение на наркотици” в ГДБОП е задържан при акцията на МВР и спецпрокуратурата. Според информацията в ареста за 24 часа е и Кирил Ванков - шеф на сектор в същия отдел, както и още един служител на МВР.
„Разследването е за организирана престъпна група, занимаваща се с подкупи и упражняване на логистика, помощ, чадър върху дейността на организирани престъпни групи, занимаващи се с наркотрафик и разпространението на наркотици не само на територията на България”, обясни Иван Гешев.
„Тези лица са най-висшите ръководители за противодействие на наркотиците в България, те държат контактите с нашите международни партньори по линия на противодействието на трафика на наркотици”, каза още обвинител номер 1.
Ченгесарската банда е действала поне от 3 години. Сигналът идва от дирекция „Вътрешна сигурност”.
Цветан Панков е дългогодишен служител на МВР. Под негово ръководство отдел „Наркотици” разби множество наркодепа в София и страната. Последната му награда е от ноември миналата година. Тогава посланикът на Кралство Испания го е наградил за постигнати високи резултати в общи разследвания по противодействие на наркотрафика.

Арестуваният за кокаиновото депо в Студентски град Манол Николов - Куция, заедно с братът на Жоро Шопа и Тихомир Семерджиев, племенник на тополовградския аферист. Трафикантите си плащали на ченгета от ГДБОП.

Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48      
Видео
Бъдни вечер!
 24.12.2020 18:19