Свят

Тръмп: Аз нося маска, маските са добро нещо

  02.07.2020 11:05  
Тръмп: Аз нося маска, маските са добро нещо

Президентът на САЩ Доналд Тръмп, който избягва да бъде виждан на публично място с предпазна маска за лице, заяви в сряда, че би носил маска, ако е в близък контакт с други хора в опит да се предотврати разпространението на коронавируса.

"Изцяло съм за маските", заяви Тръмп пред Fox Business Network. "Ако съм в близък контакт с хора, аз абсолютно бих носил маска", добави той. Президентът на САЩ също така отбеляза, че хората около него редовно се тестват за COVID-19.

Тръмп обаче заяви, че не смята, че носенето на маски трябва да стане задължително в цялата страна, "защото има много места в страната, където хората остават на много голямо разстояние".

Доналд Тръмп също така заяви, че скоро ще има ваксина срещу COVID-19 и отбеляза, че вярва, че вирусът ще изчезне "в даден момент".

Коментарите му са факт, след като той става все по-изолиран в рамките на Републиканската партия, защото не насърчава използването на маски от американците срещу коронавируса, тъй като броят на инфекциите нараства в редица щати.

Лидерът на мнозинството в Сената Мич Макконъл, който във вторник заяви, че "не трябва да имаме стигма" относно носенето на маски, също заяви пред канал Fox News, че забележките на Тръмп са добре дошли, предаде БНР.

"Мисля, че е полезно носенето на маски", каза той.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48      
Видео
Бъдни вечер!
 24.12.2020 18:19