Анализи

Ето някои причини, ако спите повече от 8 часа на денонощие

  05.07.2020 14:45  
Ето някои причини, ако спите повече от 8 часа на денонощие

Всеки знае - един възрастен човек се нуждае средно между 7 и 8 часа сън на денонощие. Но какво означава, ако спите по 9 или повече часове на денонощие?

Е, оказва се, че това може да е сигнал за проблем със здравето ви. Затова е важно да погледнем по-сериозно на нуждата от повече сън.

Ето някои причини, поради които може да спите по повече от 9 часа.

Сигнал за депресия

При някои инсомнията е знак за депресия, но, оказва се, и твърде многото сън подсказва за същото. Ако неглижирате или дори не подозирате факта, че страдате от депресия, именно продължителният сън може да бъде един от симптомите за това, разказва Vbox7 в канала си "Social Virals".

Сърдечни проблеми

Тук можем да добавим не просто дългият нощен сън, но и нуждата от дрямка през деня. Ако чувствате умора, може и да не е от труда, който сте положили през деня, а да е нещо много по-сериозно, на което е редно да обърнете внимание.

Щитовидната жлеза

Има два типа проблеми, свързани със съня и щитовидната жлеза. Единият тип проблеми са свързани с липсата на сън. Хипотиреоидизмът е свързан с нуждата от сън от 10 и повече часа на денонощие. Просто човек се чувства уморен, макар и да няма някакви значими физически активности през деня. 

Сънна апнея

Сънната апнея се случва, когато има запушване на дихателните пътища и за около десетина секунди те просто блокират. Това може да се случи по няколко пъти до стотици пъти всяка нощ, което нарушава съня ни. Така тялото има нужда от повече сън и възстановяване. 

Ако имате притеснения, свързани със съня си, най-добре се обърнете към личния си лекар!

/vesti.bg


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48      
Видео
Бъдни вечер!
 24.12.2020 18:19