Новини

Шефът на НСО: Служителите ми нямат общо със снимките на премиера

  05.07.2020 21:26  
Шефът на НСО: Служителите ми нямат общо със снимките на премиера

Проверката как са направени снимките в спалнята на премиера Бойко Борисов още не е приключила. Това заяви началникът на НСО ген. Красимир Станчев. Той обаче изключи охраната да има общо с изтеклите в интернет кадри. Станчев ще предложи промени в закона за Службата, които допълнително да гарантират лоялността на гардовете.

"По никакъв начин не се съмнявам, че нашите служители са извършили някакво нарушение. Разбирате, че всеки човек, както и политиците, имат кръг от хора. Защото от нещо такова произтичат тези снимки", призна той пред bTV.

По думите му има определен кръг лица, които се чувстват близки до премиера. Още по тематаЦветлин Йовчев за снимките: Зад скандала не седят чужди служби19 юни 2020 11:5373Борисов се оплака от президента: Следи ме с дрон!17 юни 2020 18:05216

"За тях допускът до жилището и работното място е по-облекчен. Ние не го проверяваме за съдържание на мобилни устройства, фотоапарати и явно от този кръг някой е направил въпросните снимки", каза още Станчев.

Той обаче категорично отрече негов подчинен да е помогнал за снимките.

"Вярвам на тези хора. Те са от 11 г. с него – с добри взаимоотношения помежду си. Те му вярват на него и той на тях. Няма как някой да си подложи такава динена кора. Мисля, че ви казах за кръга от хора, в които, според мен, той е имал много силно доверие и не са проверявани по надлежния ред както трябва. Всъщност – така, според мен, се е случило", обясни шефът на НСО.

Според него за закриване на службата няма как да се случи, по-скоро тя ще бъде сложена в друго звено.

От думите му стана ясно, че ще предложи промени в закона за Службата, които допълнително да гарантират лоялността на гардовете.


Анкета

Съгласни ли сте да тестват децата ви в училище?


Резултати
Видео
Нова машина ликвидира дупки на пътя за минути
 14.01.2021 18:45      
Видео
Това е най-изолираната къща на света
 10.01.2021 17:21