Свят

Google ще инвестира колосалните $10 млрд. в Индия

  13.07.2020 18:41  
Google ще инвестира колосалните $10 млрд. в Индия

Google ще инвестира 10 милиарда долара в Индия през следващите пет до седем години, докато се бори с конкуренти като Facebook и Amazon на огромния пазар от 1,3 милиарда потребители.
Изпълнителният директор Сундар Пичай каза във виртуално събитие на Google в Индия, че неговият фонд ще помогне за „ускоряване на дигиталната икономика на Индия“ и ще включва инвестиране в местни фирми и инфраструктура в области като цифрови плащания, образование и здравеопазване.

"Няма съмнение, че днес сме изправени пред труден момент в Индия и по света. Двойните предизвикателства пред здравето и икономиката ни принудиха да преосмислим как работим и как живеем", каза Пичай.
„Но моментите на предизвикателство могат да доведат до невероятни моменти на иновации“, каза роденият в Индия Пичай.
Чуждестранните фирми изразходват десетки милиарди долари в Индия през последните години, докато се борят за част от разрастващата се цифрова икономика на азиатския гигант.
Това включва само тази година около 16 милиарда долара инвестиции от Facebook, Intel и други в дялове в звеното за цифрови услуги Jio, контролирано от най-богатия човек в Азия Мукеш Амбани.

Пичай информира премиера Нарендра Моди за плановете си, но правителственото изявление подсказва, че Моди също така изразява опасения относно сигурността на данните и поверителността.
Моди "каза, че технологичните компании трябва да положат усилия за преодоляване на дефицита на доверие", се казва в изявлението.
По-рано този месец индийското правителство забрани 59 китайски приложения за мобилни телефони, включително изключително популярното TikTok, поради притесненията, че фирмите предават потребителски данни на китайското правителство.
Този ход стана на фона на драстично влошаване на отношенията с Китай след сблъсък на хималайската граница на 15 юни, при който загинаха 20 индийски войници.


Анкета

Съгласни ли сте да тестват децата ви в училище?


Резултати
Видео
Това е най-изолираната къща на света
 10.01.2021 17:21      
Видео
Запознайте се с новия Jeep Grand Cherokee 2021
 09.01.2021 14:05