Икономика

Кристалина Георгиева: Г-20 да удължи мораториума върху дълговете на най-бедните страни

  19.07.2020 09:00  
Кристалина Георгиева: Г-20 да удължи мораториума върху дълговете на най-бедните страни

Международният валутен фонд (МВФ) проучва допълнителни инструменти за предоставяне на финансиране на най-бедните страни в света и други засегнати тежко от коронавирусната пандемия, заяви управляващият директор на МВФ Кристалина Георгиева, цитирана от Ройтерс.

Тя призова финансовите министри и управителите на централните банки на страните от Г-20 да обмислят удължаването на мораториума върху дълга на най-бедните страни и след края на годината, както и да работят за по-голямо участие на частния сектор.

Предвид тежестта на кризата и съществуващите още преди нея високи дългове трябва да се помисли за по-всеобхватни дългови облекчения за много страни, добави Георгиева.

Тя участва във виртуалната среща на финансовите министри и управителите на централните банки на страните от Г-20, председателствана от Саудитска Арабия и посветена на възстановяването на световната икономика.

"Трябва да се обединим, за да помогнем на най-бедните и най-уязвими икономики, особено тези, които се борят с големи дългове и зависят от силно засегнати сектори на икономиката", подчерта тя, цитирана от ТАСС.


Анкета

Съгласни ли сте да тестват децата ви в училище?


Резултати
Видео
Това е най-изолираната къща на света
 10.01.2021 17:21      
Видео
Запознайте се с новия Jeep Grand Cherokee 2021
 09.01.2021 14:05