Новини

Гражданското недоволство продължава над десет часа пред парламента

  20.07.2020 17:54  
Гражданското недоволство продължава над десет часа пред парламента

Гражданско недоволство и блокада пред парламента. На 12-ия ден от протестите инициаторите им смениха тактиката и призоваха недоволните от рано сутринта пред сградата на Народното събрание.

Десети час не стихва недоволството пред сградата на парламента днес. Утре се очаква отново протестът да бъде от рано сутринта във връзка с гласуването на вота на недоверие.

Стотици се отзоваха на апела, прекъснаха трафика и заеха пространството пред централния вход на парламента с възгласи за незабавна оставка и нови избори, предава bTV.

В същото време депутатите обсъждаха внесения от опозицията вот на недоверие към правителството. Гласуването е утре, а протестът продължи днес и след края на дебатите в пленарна зала.

Протестът започна в 7 ч. сутринта, а недоволните обявиха, че от днес втърдяват мерките и ще пречат ефективно на работата на властта. Искания за оставка и нови избори огласяваха дебата за вота за недоверие.

Малко след 8 часа сутринта недоволните намериха начин да спрат движението по булевард "Освободител", като започнаха да пресичат непрекъснато пешеходната пътека до сградата на парламента, малко след това обсадиха булеварда, където са и до сега.  Изключително засилено полицейско присъствие, целият периметър около служебния вход на народното събрание беше отцепен за да не могат да стигнат протетсиращите.

От 7 ч. сутринта протестиращите успяха да заемат позиции само пред централния вход на парламента. Полицейски кордони им попречиха да обградят цялата сграда.

„Вижте вотът на недоверие тече 12 ден на улиците, така че не сме дошли тук да чакаме нечий вот на доверие или недоверие, хората са наясно, че мутрите трябва да си тръгнат“, заяви Арман Бабикян, един от организаорите на протеста.д. 


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Volkswagen научи роботи да зареждат електромобили
 29.12.2020 16:48      
Видео
Мариус Куркински в дует с рапър
 28.12.2020 14:08